Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».


Дивний, але дуже смачний і корисний рецепт. Готувати легко, адже варити овочі значно легше, ніж стояти над сковорідкою. В результаті отримаємо пікантні і гостренькі кабачки.

Інгредієнти: маленькі молоді кабачки – 6 шт., часник – 3 зубчики, оливкова олія – 2-3 ст. ложки, оцет винний або яблучний – 1-2 ст. ложки, сіль, перець чорний, петрушка.

Спосіб приготування:
Кабачки відварити в окропі хвилин 12-15, (якщо кабачок великий ―20 хвилин).
Часник подрібнити, щоб він пустив сік. Витягти кабачки з води, дати охолонути 5 хв. Зрізати кінчики. Кожен маленький кабачок розрізати наполовину по довжині (великий розрізати на 8 смуг), поставити вертикально, щоб зайва рідина стекла.
Поки кабачки гарячі, натерти їх часником. Перед подачею викласти на тарілку, збризнути оливковою олією і оцтом, посолити, поперчити, присипати зеленню.

Деталі:
Солити кабачки треба перед подачею, бо інакше вони знову пустять сік.

Більше цікавих рецептів: на сайті fanilla.net