Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

1

Стір-фрай: смаження з перемішуванням, коротке смаження (англ. stir-frying) — один з характерних для кухні Далекого Сходу способів приготування смажених страв. Суть цієї техніки полягає у короткотривалому підігріванні складників їжі на сильному вогні у поєднанні з одночасним інтенсивним перемішуванням.

Інгредієнти:
Цвітна капуста, середня – 1 шт., лайм або лимон – 1 шт., часник – 2 зубчика, зелена цибуля – декілька пір’їн, соєвий соус – 3 ст. ложки, кетчуп – 3 ст. ложки, чилі – по бажанню, сіль, олія для смаження.

Спосіб приготування:
Капусту розділити на суцвіт­тя, зелену цибулю і часник мілко покришити. В глибокій сковороді, казані або в сковороді wok нагріти олію. Висипати капусту і, помішуючи, обжарити пару хвилин. Видавити сік половини лимона просто на капусту. Влити соєвий соус і протомити ще 2-3 хвилини, за бажанням додати чилі. Додаємо кетчуп і часник і добре перемішуємо. Злегка присолити. Стір-фрай готовий, можна подавати! За смаком, можна додати сік другої половини лайму.

Деталі:
Взагалі страва залишається на вогні 5-6 хвилин, капуста залишається хрусткою. Якщо є бажання зробити її м’якішою, то на першій хвилині разом з соком лайму можна додати 3-4 ложки води і накрити кришкою, за 2-3 хвилини кришку зняти і готувати за рецептом. Обережно! Олія під час смаження розбризкується!

Більше цікавих рецептів: на сайті http://fanilla.net/