Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

Фрита́та (фриттата) — італійський омлет, який готують з начинками з сиру, овочів, ковбаси або м’яса. Зазвичай фриттату готують на плиті, потім доводять до готовності в духовці. Неаполітанську фритату часто готують з використанням макаронів. Традиційна селянська фритата містить цибулю порей і сир пармезан.

Спробуйте приготувати фриттату. Вона запікається і подається у вигляді пирога. Ця літня страва підходить для сніданку, легкої вечері, або закуски на дружній обід.

Складові: кабачки середні – 3 шт., цибуля ріпчаста – 1 шт., цибуля зелена — пучок, сир моцарелла (або інший м’який легкоплавкий сир) – 150 гр., маслини – 8-10 шт., яйця – 4 шт., часник – 2 зубчика, зелень (кріп, базилік, орегано), спеції, олія – 1 ст.ложка;
Час приготування – 50 хвилин.

Спосіб приготування:

Ріпчасту цибулю дрібно порізати і спасерувати, кабачки натерти на крупну тертку. До золотавої цибулі на сковороду додати натерті кабачки. Вони повинні пустити сік і зменшитися в об’ємі. Забираємо сковороду з вогню і даємо кабачкам з цибулею охолонути.

Тим часом моцареллу порвати на невеликі шматочки, маслини нарізати кільцями, зелену цибулю покришити мілко, як для салату. Подрібнити зелень і часник.

В охолоджену кабачкову суміш додати всі інші підготовлені інгредієнти.

У великій мисці добре збити яйця, підсолити, поперчити, додати до них кабачки.

Форму для запікання змастити маслом, влити в неї кабачково-яєчну суміш і, не накриваючи кришкою, поставити запікатися в духовку, розігріту до 180-190 градусів на 25-35 хв.


Більше цікавих рецептів: на сайті http://fanilla.net/