Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».


Пропоную о цій «кабачковій порі» приготувати простий, але дуже смачний родинний пиріг.


Складові:
Для тіста: борошно – 170 г., сир кисломолочний (творог) – 200 г., яйце – 1 шт., цукор – 1 чайна ложка., сіль.
Для начинки: кабачок середній – 2 шт., цибулина – 1 шт., часник – 2 зубчика, морква і солодкий перець – 1 шт. (за бажанням), яйця – 3 шт., сметана – 200 г, зелень, зелена цибуля, чорний перець, кмин, сіль.
Час приготування – 1 год. 30 хв.

Спосіб приготування:
Яйце заколотити з цукром, сіллю, сиром. Всипати борошно і добре вимішати тісто, надати йому форму кулі, загорнути в плівку і поставити в холодильник.
Кабачок нарізати кубиками, цибулю дрібно, якщо кладете перець і моркву – перець нарізати тонко, а моркву натерти на крупній тертці. Часник подрібнити. Тушити всі ці овочі в глибокому сотейнику до готовності. Дати їм охолонути.

Приготувати заливку: збити яйця, сметану, сіль і приправи. Зелень подрібнити. З тіста розкатати коло на 2-3 см більше за форму для випікання. Викласти тісто в форму з невисокими краями. Наповнити тісто тушеними овочами і залити заливкою. Присипати зеленню і поставити в духовку 180 градусів на 40 хвилин.

Деталі: якщо дати більше борошна, хоч на 20 грамів, тісто буде «важким» і для розкатування, і для нарізання. Тому під час замісу намагайтеся, щоб тісто було максимально м’яким.

Більше цікавих рецептів: на сайті fanilla.net