Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

Одна з найулюбленіших варіативних страв, для якої підійдуть практично усі овочі, особливо молоді.  

Складові: болгарський перець ― 1-2 шт.,кабачок  ―1-2 шт.,морква ― 1 шт., мисливські ковбаски ― 3-4 шт., цвітна капуста ― 1 шт., спаржева квасоля, стріли з часнику ― небагато, молоко — 50 гр., яйце ― 1 шт.,зелень, сіль, перець, олія (для пасерування овочів і змащування форми) ― 2 ст.ложки.
Час приготування ― 40 хв.

Спосіб приготування:
Перець, моркову, кабачки, спаржу або стріли часнику нарізати. Нагріти сотейник, наліти олію, спасерувати моркву (3-4 хвилини). Додати всі інші нарізані овочі і протушкувати все разом на середньому вогні ще 4 хв. Цвітну капусту розібрати на суцвіття і опустити в окроп на 3-4 хв., витягти. Ковбаски нарізати, зелень і часник покришити. Молоко, яйце, сіль і перець збити вінчиком ― це буде з’єднувальний соус. Форму для запікання змастити олією, викласти овочеву суміш, ковбаски і часник. Залити соусом. Поставити в духовку, нагріту до 180 градусів. Час запікання ― 20-25 хв. Подаючи, притрусити зеленню.

Деталі:
Можна заколотити ложку томатної пасти в 50-80 мл. води і залити овочі з ковбасками, тушити 15 хвилин на середньому вогні, теж буде смачно.
Більше цікавих рецептів: на сайті http://fanilla.net/