Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

 

Це майже той самий пиріг з зошитів наших мам і бабусь. Пекти його відразу варто на велику компанію. Він надзвичайно смачний, поки теплий: з хрусткою пісочною основою і ніжною начинкою.


Складові: масло вершкове ― 200 гр., яйця ― 3 шт., полуниця – 350 гр., цукор ― 2/3 чашки + 1/2 склянки, борошно ― 1 чашка + 2/3 чашки, сіль, розпушувач ― 1/2 ч. ложки, ваніль.


Спосіб приготування: масло розм’якшити при кімнатній температурі. Білки відділити від жовтків. Жовтки розтерти з 2/3 чашки цукру, додати ваніль, дрібку солі, перемішати, з’єднати з м’яким маслом і добре розтерти. Просіяти в суміш борошно і розпушувач, замісити м’яке слухняне тісто. 1/3 тіста покласти в морозильник, а 2/3 ― в холодильник на пів години. Тим часом нарізати полуницю пластинами. Білки збити з цукром, який залишився, до утворення стійких піків (секрет: якщо додати краплю лимонного соку білки збиваються краще). Дістати тісто з холодильника. Змастити форму для випікання і викласти тісто на дно рівномірним шаром (товщиною до пів сантиметра). Зверху викласти полуницю, на неї ―  збитий білок (покрити всі ягоди). Дістати з морозилки залишок тіста і натерти його на крупну тертку зверху на білок. Поставити пиріг в добре нагріту духовку при 180 градусах на 45-50 хвилин. Готовий пиріг має бути ледь темнішим за золотаве пісочне тісто, але не підгоріти. Нарізати пиріг теплим і покласти охолоджуватися на решітку, щоб не став вологим.


Деталі: такий самий пиріг можна спекти з яблуками і грушами.

Більше цікавих рецептів: на сайті http://fanilla.net/