Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

… Або з творогом і фетою, або з будь яким іншим м’яким сиром. В основі рецепту — печериці середнього розміру і щось сирно-творожне. Найкраще підійде м’який сир (рікотта, вершковий, ніжний не кислий творог плюс витриманий сир твердіших сортів. Трави — на ваш смак: орегано, чебрець, базилік або просто петрушка. Все це разом дуже вдало поєднується і гармонує в такому союзі.

Складові: печериці середнього розміру — 10 шт., сир м’який (рікотта, вершковий, бринза або творог) — 250 г. Сир твердий — 30-50г. Базилік, орегано сушений, зелень петрушки, чорний перець, сіль, мускатний горіх — за смаком, цедра лимону (за бажанням) — 1/2 ч. ложки, часник (маленький зубчик, за бажанням) — 1 шт.

Приготування: у печериць видалити ніжки і трошки вичистити шляпки ложкою, присолити серединку. Твердий сир натерти на мілкій тертці, зелень дрібно порізати, змішати з м’яким сиром , додати сіль і спеції, добре вимішати. Чайною ложкою начинити шляпки грибів. Форму для запікання змастити олією, викласти печериці начинкою догори. Запікати в духовці нічим не накриваючи хвилин 30, температура для запікання — 180 градусів.

Більше цікавих рецептів: на сайті fanilla.net