Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

Банери

Уманська зоря

Останні публікації

Погода

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

 

Спробуйте приготувати на сніданок несолодкі ліниві вареники. Готувати їх варто зі звичайного нежирного творога. А щоб здивувати своїх домашніх – є декілька цікавих «родзинок».

Складові: Творог 5% – 1 пачка (200 гр.), яйце – 1 шт., зелень петрушки, сіль, перець, борошно (6-7 столових ложок на підпил).

Для подачі: печериці — 1-3 шт. (в залежності від розміру), вершкове масло — 20-25 гр.

Приготування: листя петрушки подрібнити (краще блендером), вбити 1 яйце і доб­ре збити разом з зеленню. Змішати в мисці збите яйце з творогом і сіллю, додати борошно. Точна кількість борошна залежить від його вологості і розміру ложки, але тісто повинно схвачуватися в грудку. Закип’ятити в каструлі води, підсолити і тримати на середньому вогні, залишити кипіти.

Тим часом викласти тісто на посипану борошном

дошку і зверху також притрусити його борошном (тісто доволі липке). Швидко сформувати качалочку завтовшки 1-1,5 сантиметри і порізати її на 13-14 частинок. По одній опускати їх у окріп. Вареники будуть готові коли спливуть на поверхню і покиплять 1 хвилину. Тим часом на вершковому маслі обсмажити крупно порізані печериці.

Подавати: витягти вареники з води, викласти в глибоку тарілку, покласти зверху гриби, полити маслом і посипати перцем.

Секрети: що більше буде борошна у варениках, тим легше їх виробити, але чим менше борошна – тим вони ніжніші.

Більше цікавих рецептів: на сайті http://fanilla.net/