Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

Банери

Уманська зоря

Останні публікації

Погода

3

Мокрець знайомий кожному. На моїй ділянці його аж занадто. Ось і вирішила трохи виполоти. Коли це сусідка Галина Федорук: «А навіщо викидаєте на смітник таку цінну лікарську траву? Ця рослина – комора вітамінів. Вона знеболює, зупиняє кровотечу, ріст пухлин, будь-який запальний процес. Лікує геморой, покращує стан при шлунково-кишкових захворюваннях та щитовидної залози. Має заспокійливу і жовчогінну дії, допомагає впоратися із занепадом сил, знижує кров’яний тиск, лікує нерви».

 

Це було дивно і неочікувано.

— І що ж мені з нею робити? — запитала скептично.

— Я із зелені мокриці готую салати, – усміхається Галина Михайлівна. — Замість шпинату використовую в борщах, вінегретах і як приправу до других страв. Зміцнюю ослаблений імунітет. Поділюся і з вами кількома рецептами.

Люблю різні салати:

з цибулею

Перебрану і промиту зелень мокриці шаткую, з’єдную із порізаною зеленою цибулею, дрібно нарубаним яйцем, заправляю сметаною, солю, укладаю скибочками вареного яйця, присипаю зеленню кропу;

з кульбабою

Подрібнюю зелень мокриці (100 г), листочки кульбаби (50 г) і салату (50 г), додаю кисле молоко або кефір (40 г), сіль і цукровий пісок (за смаком), все перемішую;

з огірками

2 середніх огірки, 0,5 склянки подрібненої свіжої трави мокриці, 3 зубчики часнику, 0,5 склянки сметани, по 3 столових ложки подрібненої зелені кропу і подрібнених волоських горіхів, сіль за смаком. Вимиті огірки нарізаю скибочками, додаю подрібнений часник, мокрицю, сметану, кріп та сіль. Посипавши волоськими горіхами, подаю до столу.

Добре смакує і яєчня з мокрицею

На 150 г мокриці беру 30 г ріпчастої цибулі, 20 г топленого вершкового масла, 2 яєць, сіль і зелень за смаком.

Мокрицю обдаю посоленим окропом та ріжу. На сковороді злегка просмажую дрібно порізану ріпчасту цибулю, додаю до неї підготовлену мокрицю, зелень петрушки, кропу, сіль, топлене масло, все тушкую. Потім заливаю яйцями і підсмажую до готовності.

Фантазуйте, готуйте страви із весняною зеленню, які вам до вподоби, зміцнюйте імунітет і будьте здорові.

Записала Любов ГОНЧАРУК