Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

Банери

Уманська зоря

Останні публікації

Погода

2

Коли у під’їзді пахне випічкою, мешканці будинку знають: це Людмила Коржовська готує для своїх хлопців кулінарні сюрпризи. (Про цю родину «Уманська зоря» розповідала в №6 від 14 лютого ц.р.). І чоловік Сергій, і син Василь з нетерпінням чекають апетитних смаколиків. Щоразу господиня пече щось новеньке і особливе.

— Люблять мої сирну запіканку, — розповідає Людмила Матвіївна. — Для цього беру: сиру — 250 г, круглозернистого рису — 150 г, цукру — 75 г, яєць — 2 шт., вершкового масла — 60 г, ванільного цукру — 1 пакетик, меленої кориці і солі — по щіпці.

Рис промиваю та всипаю у киплячу воду. Варю протягом 15 хвилин на маленькому вогні. Воду зливаю, рис охолоджую. Яйця розділяю на білки та жовтки. Вершкове масло розтоплюю, змішую з цукром. Додаю жовтки, розмішую. Всипаю корицю, ванільний цукор та сіль. Збиваю міксером 2-3 хвилини, додаю сир, ретельно перемішую і висипаю рис. Білки збиваю міксером до утворення піни, додаю її до сирно-рисової маси та обережно перемішую ложкою знизу вгору до однорідності. Викладаю рівним шаром у форму для запікання. У розігрітій до 180 градусів духовці випікаю до готовності приблизно 45 хвилин.

А ось простий рецепт кексів з родзинками на кефірі

Перед замішуванням тіста готую форми для випікання: змащую вершковим маслом, обсипаю борошном. Надлишок струшую.

Беру 150 г вершкового масла, 100-150 г цукру, 150 мл кефіру, 3 яйця, 1,5 склянки борошна, дрібку солі, 1 ч.л. розпушувача, ваніліну, 50 г ізюму.

М’яке масло збиваю з цук­ром. Додаю яйця і кефір, перемішую. Всипаю просіяне борошно з розпушувачем, додаю дрібку солі, ванілін і промиті, обсушені родзинки. Викладаю тісто у формочки для мафінів, наповнюючи їх на 1/3, і випікаю в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 25-30 хвилин.

Буду рада, якщо господиням сподобаються мої рецепти і вони потішать своїх близьких смачною домашньою випічкою.

Записала Любов ГОНЧАРУК