Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

Банери

Уманська зоря

Останні публікації

Погода

1

Сім’я у Ганни Чоботар чималенька. Тому зараз, коли всі вимушено перебувають удома, хочеться потішити і старших, і менших чимсь смачненьким.

У родині полюбляють рибу. Смакує вона і жінці. Та не було такого, щоб кісточка не застряг­ла в горлі. Тож Ганна Борисівна намагається час від часу готувати страви з морських видів. На наше прохання читачка ділиться рецептом рибної запіканки:

— Розморожую один хек середнього розміру. Чищу від нут­рощів і плавників. Розрізавши тушку до хвоста, вирізаю хребет.

Хек мариную, щоб не був таким прісним. Для маринаду змішую чайну ложку солі й половину чайної ложки чорного меленого перцю. Додаю столову ложку лимонного соку. Сумішшю натираю рибу з усіх боків, ріжу на шматки і витримую 10 хвилин.

Варю до напівготовності 300 грамів спагеті. Додаю столову ложку вершкового масла й охолоджую.

Для начинки дрібно ріжу цибулину і три помідори. Додаю два зубці часнику і все разом обсмажую. Нарізаю 10 маслин і перемішую. Окремо збиваю двоє яєць, 100 мілілітрів вершків і дрібку солі. Сюди викладаю порізану рибу. Додаю до суміші засмажку та перемішую.

Форму для запікання змащую олією. В неї викладаю по спіралі макарони, закриваючи дно та борти. Крупно натираю 100 грамів твердого сиру. Накриваю начинкою з риби і зверху викладаю макарони — так само, як на дні. Обгортаю форму фольгою і ставлю пектися у розігріту духовку. Готую 40 хвилин при температурі 180 градусів. За 10 хвилин до готовності знімаю фольгу, щоб верхівка запіканки зарум’янилася. Хай і вам смакує!

Записала Любов БАБІЙ