Передплатна кампанія - 2020 триває! Наш індекс: 61250.

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».


Пропоную о цій «кабачковій порі» приготувати простий, але дуже смачний родинний пиріг.

Детальніше...

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

Детальніше...

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

Детальніше...

2

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

Детальніше...

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

Детальніше...

2

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

Детальніше...

1

Рубрику смачних і корисних рецептів для читачів тижневика «Уманська зоря» пропонує кулінарна блогерка Ілона Фанта. Українська журналістка нині живе в Ізраїлі, закінчила там кулінарну школу і пропонує нам спробувати «Кухню між сходом і заходом».

Детальніше...

3

Мокрець знайомий кожному. На моїй ділянці його аж занадто. Ось і вирішила трохи виполоти. Коли це сусідка Галина Федорук: «А навіщо викидаєте на смітник таку цінну лікарську траву? Ця рослина – комора вітамінів. Вона знеболює, зупиняє кровотечу, ріст пухлин, будь-який запальний процес. Лікує геморой, покращує стан при шлунково-кишкових захворюваннях та щитовидної залози. Має заспокійливу і жовчогінну дії, допомагає впоратися із занепадом сил, знижує кров’яний тиск, лікує нерви».

Детальніше...

2

Коли у під’їзді пахне випічкою, мешканці будинку знають: це Людмила Коржовська готує для своїх хлопців кулінарні сюрпризи. (Про цю родину «Уманська зоря» розповідала в №6 від 14 лютого ц.р.). І чоловік Сергій, і син Василь з нетерпінням чекають апетитних смаколиків. Щоразу господиня пече щось новеньке і особливе.

Детальніше...

11

— Щороку я запасаюсь на зиму варенням з кульбаби, — розповідає наш читач Іван Бабій. — Воно надзвичайно корисне при зобі, захворюваннях печінки, жовчного міхура, нирок, селезінки, підшлункової залози, при холециститі, гепатиті, а також при проблемах із легенями (астма, бронхіт) і кровотворними органами (анемія), має антиоксидантні властивості, є профілактичним засобом при боротьбі з онкологічними захворюваннями.

Детальніше...

10

Працювати у закладі громадського харчування Єлизавета Куліш мріяла з дитинства. Щойно матінка поверталася зі школи, як дівчинка бігла до неї і звично запитувала, що вона готуватиме цього разу.

Детальніше...

1

Сім’я у Ганни Чоботар чималенька. Тому зараз, коли всі вимушено перебувають удома, хочеться потішити і старших, і менших чимсь смачненьким.

Детальніше...

3

«Уманська зоря» вже розповідала про давнього друга газети Івана Бабія. Іван Петрович — завзятий травник. Заготовляє лікарські рослини, щоб із настанням холодів і навесні зміцнювати імунітет.

Детальніше...

6

Твердження росіян у зарубіжних ЗМІ, що борщ — це їхня національна страва, спочатку розсмішило. Потім стало моторошно від усвідомлення розумової вбогості східного сусіда, від його нев­ситного бажання виривати з чужих рук не лише територію, а й ложку з борщем.

Детальніше...

 

Відшуміло у Громах храмове свято. Надія Ковальчук, як і кожна сільська господиня, готувалася до нього заздалегідь і старанно. Виготовляла різні страви, випікала апетитні смаколики, бо ж цього дня з’їжджаються до батьківської оселі всі її діти зі своїми сім’ями. Завітають і родичі. Під час гостювання хтось обов’язково запитає: «Ти знову «вриватимеш» з пенсії, щоб передплатити «Уманську зорю» (газета у цій оселі на видному місці), на що вона, усміхаючись, відповість: «Виписувала і буду виписувати. Десь урву, а десь доточу. Я не можу без неї. Зріднилися».

1

Надія Теодосіївна не лише багаторічний передплатник газети, активна учасниця всіх заходів у селі, а й умілий кухар і кулінар. Тож на наше прохання радо поділилася кількома нехитрими рецептами приготування страв, без яких не обходиться жодне свято.

Детальніше...

КАЛИНА ЛІКУЄ ВІД СТА ХВОРОБ

 Чи знайдеться у світі українська душа, яка не стрепенеться, не відчує щось рідне при згадці про калину? Звичайно, ні, бо для нашого народу – це уособлення краси, кохання, любові до Батьківщини. Скільки пісень про калину співано-переспівано, а легенд та казок складено! На весіллі калиною прикрашали коровай, гільце, хату, одяг нареченої. З квітів плели вінки, калину вишивали на сорочках і рушниках, а хороші господарі завжди висаджують на щастя і добро калину біля хати, а ще краще – біля криниці, щоб вода була чистою і смачною.

1

Ростуть гарні та розкішні кущі і у моєї сусідки по дачі Єви Богоявленської. Весною розквітають білим-білим цвітом, восени милують око червоними кетягами. Буває, посідаємо влітку на лавці під кущем і рятуємось від літньої спеки. А там і розмова про справи дачні зайде. Вона мені розказала, наскільки незамінна для здоров’я калина взимку.

Детальніше...


uz footer1

За зміст та достовірність реклами відповідає рекламодавець.

Редакція не завжди поділяє позицію авторів публікацій.

За точність викладених фактів юридичну відповідальність несе автор.

Не замовлені редакцією матеріали не рецензуються, не повертаються і автору не оплачуються.

Свідоцтво про реєстрацію — ЧС №1040 ПР від 21.11.2018 р. Індекс: 61250. Електронна пошта: uzmail@ukr.net